måndag 16 januari 2012

Cavaletti!

Jag och Lucky travade över Cavaletti för första gången i Söndags! Frida kom ut och hade en liten lektion med oss igen. Dock va Lucky lite osäker på underlaget då det kommit ny snö, så han var inte så jätte pepp på att bli riden. Så det blev bara ett kort pass med lite ''lyfta benen'' övningar.

Sen efteråt så släppte jag honom lös och vi lekte lite ''följa John'' istället vilket självklart var mycket roligare! Försökte också få honom att gå över cavalettin med hjälp av targeten, men detta var han tveksam över men jag fick iaf över frambenen över en bom haha. Men ja en bra början.



Det blev ett litet filmklipp!



lördag 14 januari 2012

KlickerTräning!


Idag rörde Lucky mig till tårar igen :')


Vi klicker tränade idag för första gången på nån vecka och mamma följde med och tittade och filmade. Och det är jag JÄVLIGT glad för!

Det var nämligen första gången vi gjorde det utomhus ordentligt och med honom helt lös och bara vi två ensamma i ''lekhagen'' (förutom mamma då) alltså utan att hans hästkompis Roi var med. Jag har bara varit i boxen och tränat hittills annars :) Förutom när jag små testade lite i början då jag fick honom och han gick ensam i en hage.


Iaf så var han verkligen med mig idag! Han struntade i att gräset var framme i hagen eller att mamma var med. Han brydde sig bara om mig och ville vara med. Vi tränade med targeten (Nudda), Puss & kram och ja ''följa john'' 

Och det var FÖRSTA gången han sprang med mig när jag gjorde det! Och vi har egentligen inte ens tränat på att han ska följa mig. Jag testade det en gång för några månader sen precis när jag fått honom. Och visst han lunkade med, men lade inte ner sig i det eller tyckte det var speciellt roligt.

Men idag så sprang han och tillochmed bockade<3 Vilket han aldrig gjort förut med bara mig utan då har Roi varit med och sprungit. Och han var hela tiden med mig och var uppmärksam och sprang inte iväg eller så. 

JAG ÄR LYCKLIG IDAG!

Min duktiga duktiga underbara kille<3

Här är länken till filmen:



fredag 13 januari 2012

Häng i hagen









Idag så va jag med grabbarna en stund i deras nya hage :) Har ''sandat'' lite runt ingången med snäckskal då det har blivit lite isigt där. Och har även hängt upp en mineralsten! Så får man väl se om dom kommer att ''äta'' av den

Lucky var riktigt busig idag och pigg och sprang upp och ner i hagen vilket jag ser som en bonus! Då han tränar sig själv i den kuperade hagen hehe. Känns ganska bra att veta att han faktiskt går runt mycket i hagen och rör på sig om dagarna när jag inte hinner att gå ut med honom så ofta just nu. Han vill ju både äta och sen springa upp till staketet för att kika vad som händer. Och det är ganska brant upp dit på vissa ställen men han springer upp och ner med lätthet!

I morgon hoppas jag på att nån kan filma/ fota lite när jag klicker tränar! :) Och kanske rider en sväng. Vi får se. Är så galet sugen på att göra en liten film.





onsdag 11 januari 2012

Pyssel onsdag




Idag har jag pysslat med Luckys nya träns och sytt på en bit fårskinn under nosremmen. Fick denna inspiration av ett nosludd som var utformat såhär och som jag tyckte var snyggare än ett vanligt. Men då jag har lite ''köp stopp'' denna månad så fick jag ta det jag har så länge! Och sydde ihop ett eget. Väldigt fult ''sytt'' haha men kommer förhoppningsvis inte att synas när det sitter på och man inte kollar så nära.

Hoppas på en fin dag framåt helgen. Är lite sugen på att ha Lucky ensam i ''lekhagen'' och busa lite och klickerträna och kanske rida lite. Och då om jag kan få med någon som kan fota/ filma lite.

Vi får se!

lördag 7 januari 2012



Snabbjobb!

Idag var vi in till travbanan och körde snabbjobb med dom båda damerna..
Körde 3 varv på slingan först och sedan in på rakan.. Hon var pigg i början utav denna dag kan jag lova.
Men när hon får ligga först så är de inga problem alls har jag märkt men hon har ändå energin kvar kan jag lova!
Använde inte någon klocka alls tänkte att detta skulle gå åt skogen först men Lucia är som en liiten tickande klocka själv hon sprang på lika fort som hon vet att man ska göra så det behövde jag inte beskymra mig om alls SKÖNT! Men däremot allt vingel i början ojj vad hon vingla inte alls bra.. Men dom andra gångerna vart det bättre och bättre! Helt otroligt!

Tänkte visa lite vad vi har för utrustning till dessa damer...


ett vanligt travbett med äppelsmak till Tiburetta










Lång promenad

 

Yes idag blev det en promenad igen. Men idag följde Matilda och Roi med också! :) Det blev en rejäl och rolig långpromenad på både asfalten inne i Lysvik, en sväng på gruvägarna och sen igenom skogen! Det var första gången vi gick genom skogen sen första försöket i somras då Lucky blev för rädd så vi fick abryta. Fick höra sen att det gått varg där -.-

 Hehe vi fick stanna en sväng och tanka hästarna också. Fan va dyrt det är alltså!

Iaf så blev det några halkiga incidenter på grusvägarna igen... Speciellt på ett ställe där vi skulle hoppa över ett dike och gå över en äng för att komma till elljusbanan som går genom skogen som vi tänkte gå på hem till stallet. Iaf så anledningen till att vi var tvugna att hoppa över diket var att det var sväll is över hela vägen som ledde till elljusbanan. Och jag hoppade över diket i tron att Lucky skulle hoppa med efter mig... Men istället klev han rätt ut på sväll isen.

Han blev självklart rädd och var nära att ramla. Men idag igen så höll han lugnet så pass att han lyssnade på mig och lät mig hjälpa honom bort från isen! Och han bara blev lite skakis men var annars inte så skärrad alls. Så sen var det bara att hoppa över diket och denna gången följde han med mig istället hehe.



Lucky och jag i skogen! Kan tala om att han blev jääävligt pigg och fan joggade genom skogen och drog med mig haha. Hade nog hellre suttit på hans rygg faktiskt då det var jäkligt svårt att hänga med. Svettig matte efter promenaden ja! Men jag var glad att se att han mest var nyfiken, pigg och glad och bara en snutta nervös för skogen. Då han blev så rädd i somras.

Kom ut en sväng på en bit gruskross :) Inga problem där! Skönt att ömheten är som bortblåst iaf.

Måste berätta också att Lucky gnäggade till mig idag för första gången! :') Blev så glad att jag började grina haha. Jag tycker det är det ultimata priset när en icke pratig häst gnäggar åt en. 

Tror han ropade tack då dom fick bli utsläppta i en ny hage efter turen :) För deras andra ville inte Roi gå in i imorse eller ut ur när vi skulle ut och gå... Den har ju blivit rejält lerig och nu har tjälen kommit och hagen är stenhårt och extremt ''vasst'' bucklig. Lucky har inte haft några större svårigheter att gå i den men tog kanske tio minuter att knuffa ut Roi. Så dom såg jävligt lyckliga ut i den nya släta och lite gräsiga hagen!


fredag 6 januari 2012

Var in till stora banan i Tisdags och körde snabbjobb med denna donna <3


































Kan säga att de inte gick värst bra för någon av oss..
Bakvarven gick skit bra! Men sen vände vi upp och skulle köra rätvarv då hoppar hon eller ja hon blir rädd för en liggande stolpe på marken så hon började galoppera och de får dom inte göra.
Sen vänder vi upp igen lika igen fast hon vände ut i spåret istället och de får hon heller inte göra.
Höll inge bra tempo men däremot när Tiburetta låg bredvid så öka hon på fin men hon gick ner i rygg igen.. Sen 2a varvet så gjorde hon samma sak och då stack Tiburetta förbi och S orkar inte hålla henne eftersom hon blir så skarp..



Sen igår så var vi ute och körde dom igen!

Viss del av vägen gick och trava på men de andra gick de bara att skritta för hårt i marken som synd är.

Började bra, rädd för skynket i stallet som vi har när det är kallt.. Hmm ja fick ta hjälp lite med tömmen för att hon skulle ut ur stallet helt enkelt.
Vi skrittade emot skogen och när vi väl kommer dit så ligger de en LITEN grankvist på backen hmm ja hon vart iaf rädd för den och för att hon inte skulle vända så är man ju tvungen att använda tömmen extra mycket.!
Sen så såg vi spöken varje gång vi gick först i början och i slutet haha!!

En pigg liten dam idag kan jag lova.
Ska nog börja med lite övningar på henne och på halv syster också.


Tiburetta






























S prövar att sitta på henne när jag har ridit så klart.





































Klicker tjat!

 
 

Haha idag verkligen TJATADE Lucky på mig att han ville klickerträna! Och var överlag bara övernyfiken, drog igen boxdörren hela tiden och plockade och drog i saker vilket han aldrig brukar göra annars. Jag mockade i boxen när han var med där inne och då började han bita och dra i grepen när jag lät honom lukta på den haha. Vilket han aldrig gjort förut heller.

Jag hade ju äntligen fått hem mitt lilla diamantbryne och hade äntligen kunnat vässa hovkniven och var super pepp på att sätta igång och testa den! Men Lucky hade andra planer haha. Han bara snodde runt mig i boxen och ''pussades'' & ''kramades'' och krafsade med hoven ''spansk skritt under träning''. Och blev bara mer och mer frustrerad över att jag inte gjorde som han ville hehe.
Och när jag väl fick tag på en hov och försökte pilla med den ja då kramar han om rumpan på mig och plockar i tröjan vilket han aldrig gjort förut :P och det var inget godis letande utan bara rent tjat och frågande från honom.

Så tillslut fick jag erkänna mig besegrad och det var bara att knata iväg till sadelkammaren för att hämta clickern, targeten och godis.

Och efter att vi klicker tränat i kanske tio minuter var han nöjd och då kunde jag fortsätta utan problem att testa hovkniven! Och den fungerade bra mycket bättre nu så ett traktstöd fick jag ner innan både jag och Lucky tröttnade hehe. Han har STENHÅRDA hovar! Hehe och jag är ganska svag.

Men ja moralen i sagan är att ibland får man uppfylla hästens önskemål innan den går med på att uppfylla dina egna ;)
 

torsdag 5 januari 2012

Intresse faktor!

Hittade denna väldigt intressanta pryl som jag absolut tänker testa! Då det är väldigt lerigt hemma nu så har jag letat efter ett bra skydd för Luckys fossingar. För hans strålröta fram har blivit sämre igen på grund av fukten och leran. ''Länk till Produkten''



Field Paste är vår lösning på rötproblemet för hästar som i huvudsak går i lösdrift eller på bete.

Den har en mjuk lerliknade konsistens för att ge större ”stanna kvar” egenskaper och bibehåller därmed kontakten längre på de gripna ytorna

Den är skapad för att stanna kvar i sidostrålfårorna, mittstrålfåran och sula för lite längre perioder men ändå ha en verkan på mikroberna.
Samtidigt hjälper den till att förhindra lera, gödsel och andra föroreningar att komma i kontakt med hoven.

Vi tillverkade Field Paste till ett av våra avelsston som väldigt sällan fick sina hovar kratsade.
Den har en något lägre koncentration av antimikrobt innehåll än Sole Paint,  men med längre kvarhållande egenskaper.

Field Paste är för tjock för att kunna borstas på. Använd händerna gärna med handskar på.
Min egen erfarnhet är att inte fylla upp för mycket i hoven jag tycker att den sitter kvar längre om man har i lite mindre mängd i fårorna.
  • Långtids verkande
  • Förhindrar återkommande infektioner
  • Uppbyggande på strålar och sulor
  • Zink-sulfat hjälper till att nära hovens vävnader
  • Skadar inte frisk hud vilket understödjer nybildandet av frisk vävnad
Till: Röta, känsliga och mjuka sulor, grunda separationer eller hålrum.
Aktiva ingredienser: zinksulfat, zinoxid, tea tree olja, eucalytus olja, grön franks lera, bioaktiv honung.

Lucky på hal is.


Idag så gick gutten & jag på promenad. Dom hade sandat grusvägarna där det är blankis just nu så jag tänkte ta en test promenad för att se hur han skulle klara det, Och till en början gick det jätte bra han hade fäste och gled bara till nån enstaka gång med bakbenen som han tar i så väldigt med när han går. Men han knatade på piggt som vanligt och såg nöjd ut.

Men så kommer vi till en kort sträcka som gick upp till asfalten som var kanske 20-30 meter lång? Iaf så går även det bra till en början tills sanden börjar sina... Han börjar glida till mer och mer och börjar spänna sig. Och då var det kört han halkade framåt liksom på snedden längst med vägen utan ett uns till fäste. Jag försökte få honom att gå på ett mer snöigt spår men han vägrade.




Dock så höll han lugnet under hela incidenten och var totalt focuserad på mig och att jag skulle hjälpa honom. Och jag tog honom över vägen sakta men säkert och stannade ofta så han skulle få lugna sig. Men han var spänd och skakade och halkade runt konstant. Men höll ändå lugnet och följde med mig♥ Han kunde ju ha vägrat att gå framåt överhuvudtaget.

Iaf så tog vi oss upp på asfalten och jag övervägde att vända hemåt. Men han verkade okej inge skärrad och inte sträckt sig eller så så jag ville inte att promenaden skulle bli en dålig upplevelse för honom. Så vi fortsatte vår långpromenad fast på asfalten istället och han lugnade sig snabbt och var bara nöjd över att få vara ute och gå.

Hehe dock höll han sig tryckt mot mig även när han var lugn. Han brukar annars gå nån meter bredvid mig så han kan gå och titta och lukta på saker. Men nu gick han tätt bakom eller bredvid mig och snosade mig gång på gång i nacken. Hihi mammas pojke♥

Är så glad att han numera vågar lita på mig i sådana här situationer! Det hade han inte gjort för nån månad sen. Då hade han fått panik där på vägen och förmodligen gått omkull eller vägrat att gå.

Men jag tänker nog inte försöka mig på det där igen... Då får han hellre stå. Eller så får jag brodda hans boots. Men jag tror inte ens att broddar hade rått på den där vägen alltså.



Fick föresten hem mitt paket idag från CaisasShop! Så nu ska strålrötan i Luckys framhovar få se på fan! Och det lilla diamantbrynet var bara för gulligt hihi. Ska bli spännande att testa alla grejjorna nu!

måndag 2 januari 2012

Har varit och kört långsamt idag med dom båda.. Ska ju in till banan imorgon och köra fort tjoohoo vad roligt det är! Man blir som en ny människa nästan eller ja jag ialla fall..

Var första gången för mig sen 2008 i fredags för att köra på banan..

Detta hände i fredags när vi var inne och på morgonen kommer hända lika dant i morgon fast inget utsläpp eller så men berättar mer om hur de går för oss imorgon men som sagt sen i fredags är detta:


Dagen började med att man va i stallet halv 8a och började lägga på täcken på alla hästar... Sedan kom S så vi släppte ut och så.. grejade lite i stallet och tog in Lucia för att åka in till banan med henne först... Packade lastade och sedan for dom iväg... Jag stannade kvar och fixade lite och sedan hämtade in Tiburetta stog och myste lite i boxen innan S kom tillbaka för att hämta oss två.

Väl på banan med hästarna så vart de snabbjobb efter ett tag.
Eller ja först skogs slingan 1 varv.. Micke tyckte rakan va dålig så vi körde upp på stora banan istället. Gick 4 bakvarv och sedan 1 rätvarv!! Åhh vad underbart det är att få köra på bana... Finns ju inge bättre!

Men dumma gubbe som först satt ner och Lucia vart LIVRÄDD i bakvarvet hmm ja fick något och kämpa med iaf eller ja bra erfarenhet. Andra varvet gick super förbi gubben då han stog upp och sista bakvarvet livrädd igen för då satt han ner.. Han höll på med något vid stängslet så han satt alltså på banan.

Men vilken underbar häst att köra med :D Dock fick vi galopp några meter i rätvarvet vi kom för långt efter dom andra.... Mitt FEL! har inte kört på banan sen 2008 bara kört på rakan lite skillnad. Men med lite hjälp och lite mer bättre erfarenhet tills nästa gång så ska vi allt hänga med.
 Ringrostig som tusan och de förstod ju S också!


Ni som undrar VARFÖR vi inte kör dom tillsammans i transporten är för att Lucia står blixt stilla medans Tiburetta hoppar ( Halvstegrar) sparkar, biter i väggen, slår bakut, står och skrapar med framhoven...
Vi vill gärna inte att Lucia blir sådan också då vi vill åka längre än, Arvika, Åmål, Årjäng, Färjestad med Lucia medans vi bara orkar åka dit med Tiburetta 

söndag 1 januari 2012

Shopping!


Joniserat Silvervatten 1 liter


Destillerat vatten med silverjoner. Dödar effektivt bakterier, virus och svamp.
Har använts till fotbad på häst och människa.
Även att spraya i halsen och näsan vid förkylning


Mer info om kolloidalt silver finns på www.silvervatten.se och www.ion-silver.com



Silversalva Liten

En otroligt bra sårsalva som dödar de flesta bakterier, virus och svampar på ett skonsamt sätt tack vare silverjoner. Emuoljan i salvan dämpar smärta till en viss del. Tillverkad för djur men inte så tokig att använda mot munsår och finnar på sig själv. Går även bra att ha som deodorant eftersom silvret dödar bakterierna som gör att det luktar.
Naturligt Innehåll: Kolloidalt silver, Emuolja, Aloe vera, Allantoin, Glycerol, E-vitamin och Eteriska oljor


Diamantbryne litet

Litet diamantbryne som är lämpat att göra kniven mycket vass. Får även plats i kroken på kniven. Har eget fodral som själva brynet går in i. Ca 1 dm långt i fodralet. Tryck inte när ni vässar.
Tillverkad i USA.


Yes nu har jag varit inne och handlat på CaisasShop och handlat för mitt presentkort jag fick där på julafton! Jag har velat ha silvervatten otroligt länge då det är ett supermedel mot strålröta! :) Så nu blir det fotbad för gubben! Köpte också ett litet och smidigt bryne att vässa min hovkniv med!