fredag 30 december 2011

Nytt Träns!

Yes idag så åkte jag iväg till Karlstad för lite shopping på Färjestadshoppen och Hööks.

Jag köpte en spärrgrimma på Färjestad och ett westernträns som jag trånat efter länge på Hökks samt matchande westerntyglar till tränset i ponny storlek som jag sydde ihop i ändarna på bara = Perfekt längd för stor häst som engelska tyglar! Vilket jag föredrar då jag är så rädd att jag ska tappa tyglarna haha.
 
Och så här blev resultatet efter att jag skruvat ihop alla delar!






Och det blev faktiskt mycket snyggare än vad jag trodde att det skulle bli. Och nu hoppas jag bara på att det är lika fint på Lucky! Blev dock lite besviken på att det inte var vita sömmar i westerntränset så som det var på bilden på Hööks hemsida. Hmm kanske fanns två modeller. Iaf i morgon så blir det en test runda i det och jag har bett Matilda att fotografera oss lite då så då kommer det ut bättre bilder på tränset!

Vad tycker ni om iden?

torsdag 29 december 2011

Rädslor & Bot


Jag upptäckte en sak idag, eller ja jag tänkte lite djupare på saken. Jag har faktiskt alltid varit lite osäker med just stora hästar när dom rört sig förfort mot mig eller har kommit med rumpan mot en inte för att kanske just sparka men ändå. Eller haft dom bakom ryggen på mig. Speciellt efter ett varmblodssto som jag lånade i somras som var totalt sönderstressad. Hon pallade inte ens att gå ut ur hagen utan att stressa upp. Och hon sprang över mig vid ett tillfälle. Hon gjorde mig rädd för hästar faktiskt. Jag har ju alltid mest hållit på med ponnyer eller stora men lugna hästar & hon var min första stora väldigt nerviga häst jag stött på. Otroligt snäll i hagen och stallet. Men det gick inte att gå utanför hagen för att bara låta henne beta på andra sidan staketet.. hon kunde inte slappna av. Jag kan berätta mer om henne i ett annat inlägg. Men bilden här nedan är på henne & mig i Somras. Princess Bike hette hon.


Men iaf Lucky som jag nu haft i snart fem månader har botat min ''hästskräck'' totalt. Han kan komma svängandes med rumpan mot mig i boxen när han ska vända sig om för att äta hö eller dricka vatten medan jag är där och pysslar. Och jag bara klappar på den eller kramar om den. Och han bryr sig inte om det. Och jag kan krypa runt benen på honom och skulle aldrig vara orolig att få en spark.

Detta trots att han i början var väldigt irriterad när man höll på med honom när han åt så jag lät oftast bli. Han hade öronen bakåtstrukna och kunde stå och trampa och ibland kicka med benen. Men aldrig mot mig dock. Men det hände att han svängde ut rumpan som hot men detta tillät jag inte utan knuffade bara undan den.  Han var väldigt matgalen då han var van med portions utfodring. Men jag började med slowfeeding och fritillgång på mat från dag 1 hos mig.

Och numera kan jag göra i princip allt med honom medan han äter. Borsta honom i ansiktet, pilla bort skräp ur ögonen, raspa hovarna eller vad jag än nu ska göra. Och han bara står där och tuggar nöjt eller står och vilar och låter bli maten. Visst finns det vissa dagar när han bara vill vara ifred och då lämnar jag honom så :) Man kan ju inte ha bra dagar jämt. Men detta är inte ofta.

Tycker ni att man ska få hålla på med hästarna när dom äter? Eller låter ni dem vara ifred? 

onsdag 28 december 2011

Mellandags virus.


Hej & hallå på er! 

Yes jag & Lucky lever fortfarande, men det har varit riktigt mycket nu runt Jul och jag har varit hos familjen i några dagar. Och det tror jag dom flesta av er också har varit!

Men nu är jag hemma igen och har dragit på mig ännu ett virus. Har varit förskyld med jämna mellanrum i flera månader nu. Och denna gången har jag förbannat ont i kroppen & halsen samt lite feber. Så jag fick vara hemma från jobbet idag och förmodligen i morgon. Jag börjar bli mer förvånad dom dagar jag är frisk haha. Lite trist för jag måste verkligen fixa Luckys hovisar snart. Men kroppen orkar helt enkelt inte ännu.

Kan berätta också att Lucky var måttligt sur på mig igår när jag kom och tog in honom på kvällen efter att ha varit borta i tre dagar. Hihi men det tillåter jag honom att vara. Och idag hade det blåst över och han var samma glada nöjda häst igen.

Och snacka om studsboll till häst när jag tog in honom idag. Då det har stormblåsigt idag och började regna framåt kvällen. Så han bockade av ren glädje bredvid mig för att han skulle få komma in i torra boxen och få rulla sig! Snutten. Han avskyr verkligen vatten. Roi bryr sig inte så mycket men Lucky blir riktigt missnöjd.

Får hoppas på lösdrift i framtiden så han kan gå in och ställa sig när det regnar. Vissa hästar skiter i det totalt men han skulle nog absolut stå inne så fort det duggade minsta lilla hihi.

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig jul!

tisdag 27 december 2011

Hejsan har inte haft så mycket med pollarna att göra under jul..

Men igår var jag ute och körde min lilla prinsessa Lucia..
Hon gick jätte bra låg knappt på bettet dock kändes som första gången jag körde henne när hon kom.
Men sista vändan låg hon verkligen på och var absolut finast av dessa vändor..
Körde i backen så hon ska kunna få mer muskler men snart är de slut på vinter vilan och allt som hör till så nästa vecka så börjar vi att köra snabb jobb med dem båda för att kunna starta dom om 6-7 veckor!

Då kommer ni få vara med på äventyr!

Höll på att landa på marken igår när jag körde hahha.. Hon blev rädd för något och jag tappade balansen som tur var satt jag i rockarden haha. Men så går de när man inte är beredd när hon skyggar för ett par stockar som hon har gått förbi X antal gånger!



lördag 24 december 2011

fredag 23 december 2011

Tiburetta och Lucia brukar vara jätte snälla, gör goa när vi är ute gör inte ett dugg men idag vet jag inte riktigt vad som hände... Det började med en lerig väg och tacka ja till att jag såg ut som jag hade badat i lera efter skogen :P Red ju och man tror inte att man blir lerig johoo de blir man!! haha!! Men iaf vi kom fram till en ridskola och sedan fortsatte vi på grusvägen.. Ja Stubbar är ju så förbannat farliga så då vart de farligt och Tiburetta hängde på och började ungefär bocka, men fick stopp på henne sen kommer vi till några som har lagt ut granris på bänkar eller vad det var och dom tvär vände!
Jättefarligt det med höll på att flyga av men icke då gick tummen i kras vet inte vad jag gjorde heller sen ska vi vända samma sak hände på hemvägen...
Slår i tummen igen och får ännu ondare..

Så Den turen slutade med att Tiburetta gick som handhäst hem för jag klarade inte av att rida... Har så förbannat ont i tummen.!

Men den vägen blir dom extra taggade på och tycker det är skit roligt så de var bara mitt fel det där med tummen...











Julkort!




Önskar Ronja & Lucky! Hoppas ni får en fin jul allihopa!

onsdag 21 december 2011

JulPyssel!


Idag så har jag & Matilda (Rois ägare) julpyntat hästarnas uteboxar!
Vi åkte upp i skogen, högg ner två granar och satte igång med pyntandet. Och det blev faktiskt riktigt fint och mysigt tycker jag. Och det verkar glädjande nog som att Lucky inte var så intresserad av att äta upp granriset. Jag hängde in en hög i boxen för att han kanske skulle låta bli pyntet. Men han smakade lite och åt sen hellre sitt hö. Så har jag tur så får det sitta där och vara fint ett tag. 

Roi däremot verkade tycka att det var godis och började genast plocka och äta upp matildas pyntning. Så ska bli kul att se hur fin hans box är i morgon haha.



Julpyntar ni era boxar/ Stall?

måndag 19 december 2011

Massören kom idag och gjorde ett utlåtande på Tiburetta för ridningen och vi ska tydligen lägga en handduk under sadeln för att höja den bak så länge tills vi har köpt en padd som höjer. Något bra förslag på någon billig och bra padd??

Så nu ska jag verkligen fortsätta att rida och rida och rida så hon stuper nej då men de blir mer ridning för henne än vad de blir att köra.. Konstigt de där med travare som är super pigga och ligger verkligen på bettet när man kör dem och sen när man rider så behöver man knappt använda händerna bara rösten för att dom ska sakta lite på traven :) Ligger då i rygg med henne eftersom hon blir stressad där vi kör henne om hon ligger först.. Tycker då om att springa i backarna som vi har sänker ner huvudet och verkligen tar i för fullt!!